Головна » 2008 » Листопад » 21 » У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбувся вечір-реквієм до 75-роковин Голодомору 1932-33 років
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбувся вечір-реквієм до 75-роковин Голодомору 1932-33 років
00:29
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбувся вечір-реквієм до 75-роковин Голодомору 1932-33 років.
Відкрив захід директор музею – Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, який зазначив особливий трагізм тих подій – свідоме винищення сталінським режимом українського селянства. Головне – завжди пам’ятати про ці злочини, аби вони ніколи знову не повторювалися.
З доповіддю виступила кандидат історичних наук, викладач педагогічного університету Тамара ДЕМЧЕНКО. Вона докладно проаналізувала факти, які підтверджують що це був саме геноцид українського народу. Незважаючи на те, що масштаби злочину ретельно приховувалися правлячим режимом, а усіх, хто намагався говорити про Голодомор – переслідували у ті часи, все ж історикам вдалося виявити, що в Україні було знищено голодом понад 4 млн. людей, а загалом втрати населення склали до 10 мільйонів.
Свою поему – «Монолог з тридцять третього» - розповідь маленького хлопчика про страшну своєю нищівною силою трагедію нашого народу – Голодомор, прочитав редактор газети «Гарт», поет Дмитро ІВАНОВ.
Також виступили – депутат міської ради, голова Чернігівської обласної організації Української Народної Партії Володимир СТУПАК та поет Станіслав ЖУРАВЕЛЬ.
Присутнім було запропоновано оглянути виставки дитячих картин та літератури, що присвячені цим трагічним подіям.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2022 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість