Головна » 2008 » Жовтень » 12 » У Чернігові знімають документальний фільм про особисте життя Михайла Коцюбинського
У Чернігові знімають документальний фільм про особисте життя Михайла Коцюбинського
01:19
Черговий фільм документального серіалу "Гра долі" студія ВІАТЕЛ знову знімає у Чернігові
Цього разу увага столичних митців прикута до приватного життя і, звичайно, кохання видатного українського прозаїка Михайла Коцюбинського. Учора знімальна група працювала на Болдиній горі, де похований письменник, а сьогодні переміститься до його літературно-меморіального музею.

Як повідомила кореспонденту Укрінформу продюсер серіалу Галина Криворчук, "Гра долі" знімається вже четвертий рік і налічує 60 півгодинних стрічок, присвячених видатним діячам культури, мистецтва, науки, які жили на українській землі, та українців, рознесених по всьому світу. На Чернігівщині студія ВІАТЕЛ відзняла історії кохання М. Заньковецької, П. Куліша, М. Костомарова, І. Мазепи. Прем’єру останніх двох провела торік в чернігівському кінотеатрі ім. Щорса. Якщо фільм про Коцюбинського вдасться завершити до кінця поточного року, то, ймовірно, його також першими побачать чернігівці, пообіцяла Криворчук.

"Нас у Чернігові дуже гарно приймають і ми дуже любимо це місто. А чернігівська земля дає нам так багато цікавих героїв! Ми і про Тичину знімали тут, і про Яковченка. Двічі показували свої фільми в Прилуках і Чернігові. Тобто, ми тут знімаємо і тут же показуємо - щоб люди, які нам допомагали, бачили, що ми в результаті зробили", - сказала продюсер.

Залишається додати, що розповідатиме про Коцюбинського у новій стрічці ведуча Наталка Сопіт, режисуру здійснюють Василь Вітер та Василь Образ. Транслюється серіал "Гра долі" на 3-х загальнонаціональних телеканалах: "5 канал", ДТРК "Культура", ТРК "Ера", а також на каналах, які дивиться українська діаспора.

Довідково:
Студія ВІАТЕЛ заснована 1994 року відомим українським кінорежисером Василем Вітром. В незалежній Україні це єдина студія, яка передає хронікальні матеріали до державного кіносховища.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2884 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість